Насловна » Активности » Најаве и обавештења

Најаве и обавештења

13.06.2017.

Кркобабић у посети граду Чачку

Министар у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић у среду, 14. јуна 2017. године, у 12 часова посетиће град Чачак.

Кркобабић ће том приликом, у згради Градске управе града Чачка, ул. Жупана Страцимира бр. 2, у сали Градског већа, одржати састанак са представницима града Чачка, којем ће присуствовати и директори земљорадничких задруга са територије града Чачка, у оквиру пројекта реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије.

Овај Програм реализује се кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години, нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком и Пчињском управном округу.

Такође, допринос састанку даће и Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије, Дејан Миладиновић, председник Задружног савеза Србије за Моравички, Рашки и Расински управни округ, Милисав Новичић и Александар Милојевић, председник и потпредседник Привредног савета, као и Александар Петронијевић, председник Форума привредника.

Након састанка предвиђен је обилазак земљорадничке задруге „Чачанска јабука“ у насељу Балуга Љубићска, у чијем је власништву ULO хладњача и земљорадничке задруге „ Задругар“ у насељу Трнава.

08.06.2017.

Кркобабић у посети Пчињском управном округу

Министар у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић у петак, 9. јуна 2017. године, у 12 часова посетиће град Врање.

Кркобабић ће том приликом, у згради Пчињског управног округа, ул. Матије Гупца 2, одржати састанак у оквиру пројекта реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије.

Овај програм реализује се кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години, нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком и Пчињском управном округу.

У оквиру посете Пчињском управном округу одржаће се и састанак којем ће присуствовати представници општина Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Врањска Бања, Прешево, Трговиште и Сурдулица, као и представници земљорадничких задруга и задружних савеза из поменутог округа.

Такође, допринос састанку даће и Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије, Ристо Костов, члан Одбора за село САНУ, као и Слободан Миленковић, градоначелник града Врање.

Након састанка предвиђен је обилазак земљорадничке задруге „Кооператива - Пољаница“ у селу Власе.

02.06.2017.

Кркобабић у посети Пироту

Дана 02. јуна 2017. године са почетком у 12,00 часова планирана је посета министра Милана Кркобабића, задуженог за регионални развој и Николе Михаиловића председника Задружног савеза Србије, у оквиру пројекта реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије, кроз учешће државе у економско–финасијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години, нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком и Пчињском управном округу.

У оквиру посете планирано је одржавање састанка са замеником градоначелника града Пирота, председницима општина Бела Паланка, Бабушница и Димитровград, којем ће присуствовати и представници општинских служби задужених за пољопривреду, окружни задружни савез, као и директори задруга из Пиротског округа.

Након састанка предвиђен је обилазак земљорадничке задруге Боболовац у селу Блато, град Пирот и пољопривредног домаћинства задругара Небојше Марковића.

26.05.2017.

Кркобабић на другом Сајму пензионера у Новом Саду

Министар у Влади Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић отвориће други Сајам за пензионере у Новом Саду, где ће се обратити на свечаном отварању манифестације под слоганом „ За безбрижну старост“  у петак 26. маја 2017. године у 14 часова.

18.05.2017.

Кркобабић у посети Сајму пољопривреде у Новом Саду

Министар Милан Кркобабић посетиће Међународни пољопривредни сајам у Новом саду и учествоваће на конференцији на тему „Улога задруга у развоју пољопривреде Србије“ у четвртак 18. маја 2017. године у 11 часова.

Национални тим за препород села србије Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за земљорадничке и пољопривредне задруге у 2019. години на целокупној територији Републике Србије, а нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком, Пчињском управном округу и аутономној покрајини Косово и Метохија  Укидање печата