Naslovna » Aktivnosti » Najave i obaveštenja

Najave i obaveštenja

13.06.2017.

Krkobabić u poseti gradu Čačku

Ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić u sredu, 14. juna 2017. godine, u 12 časova posetiće grad Čačak.

Krkobabić će tom prilikom, u zgradi Gradske uprave grada Čačka, ul. Župana Stracimira br. 2, u sali Gradskog veća, održati sastanak sa predstavnicima grada Čačka, kojem će prisustvovati i direktori zemljoradničkih zadruga sa teritorije grada Čačka, u okviru projekta realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Ovaj Program realizuje se kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Takođe, doprinos sastanku daće i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, Dejan Miladinović, predsednik Zadružnog saveza Srbije za Moravički, Raški i Rasinski upravni okrug, Milisav Novičić i Aleksandar Milojević, predsednik i potpredsednik Privrednog saveta, kao i Aleksandar Petronijević, predsednik Foruma privrednika.

Nakon sastanka predviđen je obilazak zemljoradničke zadruge „Čačanska jabuka“ u naselju Baluga Ljubićska, u čijem je vlasništvu ULO hladnjača i zemljoradničke zadruge „ Zadrugar“ u naselju Trnava.

08.06.2017.

Krkobabić u poseti Pčinjskom upravnom okrugu

Ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić u petak, 9. juna 2017. godine, u 12 časova posetiće grad Vranje.

Krkobabić će tom prilikom, u zgradi Pčinjskog upravnog okruga, ul. Matije Gupca 2, održati sastanak u okviru projekta realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Ovaj program realizuje se kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

U okviru posete Pčinjskom upravnom okrugu održaće se i sastanak kojem će prisustvovati predstavnici opština Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vranjska Banja, Preševo, Trgovište i Surdulica, kao i predstavnici zemljoradničkih zadruga i zadružnih saveza iz pomenutog okruga.

Takođe, doprinos sastanku daće i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, Risto Kostov, član Odbora za selo SANU, kao i Slobodan Milenković, gradonačelnik grada Vranje.

Nakon sastanka predviđen je obilazak zemljoradničke zadruge „Kooperativa - Poljanica“ u selu Vlase.

02.06.2017.

Krkobabić u poseti Pirotu

Dana 02. juna 2017. godine sa početkom u 12,00 časova planirana je poseta ministra Milana Krkobabića, zaduženog za regionalni razvoj i Nikole Mihailovića predsednika Zadružnog saveza Srbije, u okviru projekta realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije, kroz učešće države u ekonomsko–finasijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

U okviru posete planirano je održavanje sastanka sa zamenikom gradonačelnika grada Pirota, predsednicima opština Bela Palanka, Babušnica i Dimitrovgrad, kojem će prisustvovati i predstavnici opštinskih službi zaduženih za poljoprivredu, okružni zadružni savez, kao i direktori zadruga iz Pirotskog okruga.

Nakon sastanka predviđen je obilazak zemljoradničke zadruge Bobolovac u selu Blato, grad Pirot i poljoprivrednog domaćinstva zadrugara Nebojše Markovića.

26.05.2017.

Krkobabić na drugom Sajmu penzionera u Novom Sadu

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić otvoriće drugi Sajam za penzionere u Novom Sadu, gde će se obratiti na svečanom otvaranju manifestacije pod sloganom „ Za bezbrižnu starost“ u petak 26. maja 2017. godine u 14 časova.

18.05.2017.

Krkobabić u poseti Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Ministar Milan Krkobabić posetiće Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu i učestvovaće na konferenciji na temu „Uloga zadruga u razvoju poljoprivrede Srbije“ u četvrtak 18. maja 2017. godine u 11 časova.

Covid19 Nacionalni tim za preporod sela srbije Rezultati konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za investicione projekte zadrugama u 2019. godini  Ukidanje pečata